بلوک های سیمانی یا سفالی:
در این روش بلوک های سیمانی را به صورت عمودی با فاصله 50 سانتی متر از هم قرار میدهند و روی آنها گروبگ رو می گذارند. عموما در این روش اب زه کش جمع آوری نمیشود.
در صورتی که از سفال استفاده کنیم حتما باید دو ردیف سیم مفتول روی سفال ها قرار دهیم تا بتواند نگهدارنده کیسه باشد.
این روش دارای معایب زیر است:
1-میوه در اثر برخورد با سفال یا بلوک الوده شده و از بین می رود.
2-زه اب قابل جمع اوری نیست
3-ارتفاع از سطح زمین کم است
4-افزایش هزینه های نیروی انسانی
گلدان های پلاستیکی :
عموما گلخانه هایی که قبلا در گلدان کشت میکردند از این روش استفاده میکنند.در این روش یک گلدان را به حالت برعکس روی زمین قرار داده و کیسه ها را روی ان می چینند.این روش هم دقیقا همان مضرات روش استفاده از بلوک را دارد.
میز:
در این روش از میز های هایی با عرض 1متر و ارتفاع 90-120 سانتیمتر استفاده می شود.روی میز را تسمه کشی میکنند تا بتوانند سه ردیف کیسه روی آن قرار دهند.ارتفاع این میز ها برای عملیات آماده سازی،کشت و هرس بسیار مناسب است.اما در زمان برداشت هزینه نیروی انسانی بالا می رود.این روش بسیار مرسوم بوده و کاملا مقرون به صرفه هست اما مشکلاتی هم دارد.به عنوان مثال تسمه های نگهدارنده کیسه ها به مرور زمان شل شده و باعث می شود کیسه ها شکل استاندارد خود را از دست بدهند و ابیاری درست انجام نشود.تراکم در واحد سطح نسبت به روش گلدان بیشتر و از روش اویزان کمتر است.
سیستم های آویزان :
در این روش شاسی های از پروفیل 40*40 و یا لوله های گالوانیزه در ارتفاع حدود دو متر ساخته شده و بستر های کشت از این شاسی آویزان می شوند.تراکم بوته ها در این روش بیشتر از سایر روش ها است.بوته در بالاترین ارتفاع ممکن نصب میشود و کار برداشت راحت تر انجام میگیرد.البته هزینه های اماده سازی و هرس و کشت در این روش مقداری بیشتر از سایر روش ها است.
باید توجه نمود که مدیریت بوته در این روش سخت است اما اگر درست انجام شود،بیشترین بازدهی را نسبت به سایر روش ها دارد. سیستم های اویزان انواع مختلفی دارند که بسته به نوع سرمایه گذاری،تجهیزات گلخانه،نیروی انسانی و … باید مناسب ترین آن انتخاب شود.
سیستم های طبقاتی:
در سیستم های طبقاطی بسته به اینکه منبع تامین نور مصنوعی یا طبیعی است،شکل های مختلفی را میشود طراحی کرد.در این روش هم میتوانیم دو طبقه را همزمان با هم کشت کرد و هم می شود با فواصل زمانی از هم کشت کرد.ارقام و واریته دو طبقه میتواند متفاوت باشد. این سیستم ها هم به صورت ثابت و هم به صورت متحرک قابل اجرا هستند.